2012. november 3., szombat

Pizza ahogy én csinálom :P


Hozzávalók:
fél élesztő (nem port hasznalok)
1 kis kanál cukor,1 csipet só,1e.kanál simaliszt
2deci langyos tej
(a tej ne legyen forró!csak langyos)
50 dkg liszt 
ebből (30 dkg sima + 20 dkg félgrizes-rétesliszt)
2 kiskanál só
1 fél cs.sütőpor
2 deci langyos víz

Elkészítés : 
1. A  2deci langyos tejbe teszek 1 kiskanál cukrot
1e.kanál lisztet,és 1csipet sót ,belemorzsolom a fél élesztőt
picit kavargatom aztűn 10-percig hagyom felfutni az élesztőt 

2. 30dkg sima + 20 dkg felgrizes lisztethez  teszek  fél cs.sütőport
2 kiskanál sót, ezután hozzáöntöm a tejet amiben az élesztő van és picit összedolgozom
ezután teszek hozzá 2deci langyos vizet és fél deci olajat,ha nagyon száraz 
akkor lehet tenni még egy pici vizet
10-15percig dagasztom (ha sietek a mixer dagaszto reszevel is lehet) 

3. 40-45 percig langyos helyen kelesztem, ha megkelt 3 részre választom
és  kiherázott tepsin szétnyujtom(olyan vékonyra amilyenre szeretném,minnél vékony annal jobb)

                                                             Kétféle - VARIACIÓ

1.módszer: 
Nekem az a módszer vált be a legjobban hogy először  4-5percig 250 fokon sütöm a tésztát szárazon nincs meg rakva semmi, egyrészről igy ropogosabb lesz az alja... és másrészről 100% h a feltét nem fogja eláztatni a vékony tésztánkat, miután kivettem megpakolom a feltéttel ami kedvünkre varriálható :)  ha igy sütjük akkor 5 percig üresen aztán megrakjuk és még 10percig feltéttel :) 
2. módszer: a tesztát megrakjuk a feltéttel: paradicsompüré (La bella olasz paradicsom pürét használok + ketchup + bazsalikom v.oregano,rozmaring stb) só bors.vegeta ,fokhagyma,aztan tehetünk rá mindent amit szeretnék sonkát,sajtot, reszelt sajtot, gombat, kukoricát stb :) 


Jóétvágyat kívánok :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése