2012. november 8., csütörtök

Gyross tál - ahogy én csinálom :))


Hozzávalók : 


50dkg csirkemell filé
gyros fűszekeverék 
,borsolivaolaj
 
1 db kígyóuborka
2 db lilahagyma
2 db paradicsom
 fél fej káposzta 
burgonyaburgonya a körethez




Tzatziki öntethez:

 fokhagyma
1 nagy 10% fehérjoghurt
(görögjoghurt)
egy kis olivaolaj
kígyóuborka lereszelve kicsavarva
só,bors,zöldfűszerek

Elkészítés : 

  1. A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk, és bepácoljuk. Gyross fűszerkeverér + bors + fokhagyma,olivaolaj (1 éjszakát hűtőbe tesszük.)
  2. Elkészítjük a tzatziki öntetet előző nap, hogy az ízek jól összeérjenek. 1 nagy doboz görögjoghurt
    lecsepegtetjük igy krémesebb lesz :) 1 fél kigyouborka lereszelve,lecsepegtetve  2 gerezd fokhagyma, sóval, borssal,zöldfüszerrel izesitjük :) , 
  3. Másnap a csirkemellszeleteket megsütjük sütéskor nem használok zsiradákot hisz a pácban van olivaolaj
  4. A zöldségeket feldaraboljuk, a káposztát lereszeljük.
  5. A burgonyát megsütjük én tepsiben sütöm.30 percig aluffoliafal lefedve +10percig ropogosra piritom :) 
  6. A húst, a zöldségeket és a sültkrumplit tetszés szerint rétegezzük a tányérra, és meglocsoljuk a tzatziki öntettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése