Hozzávalók :
50dkg csirkemell filé
gyros fűszekeverék
só,borsolivaolaj
1 db kígyóuborka
2 db lilahagyma
2 db paradicsom
fél fej káposzta
burgonyaburgonya a körethez
Tzatziki öntethez:
1 nagy 10% fehérjoghurt
(görögjoghurt)egy kis olivaolajkígyóuborka lereszelve kicsavarva
só,bors,zöldfűszerek
Elkészítés :
- A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk, és bepácoljuk. Gyross fűszerkeverér + bors + fokhagyma,olivaolaj (1 éjszakát hűtőbe tesszük.)
- Elkészítjük a tzatziki öntetet előző nap, hogy az ízek jól összeérjenek. 1 nagy doboz görögjoghurt
lecsepegtetjük igy krémesebb lesz :) 1 fél kigyouborka lereszelve,lecsepegtetve 2 gerezd fokhagyma, sóval, borssal,zöldfüszerrel izesitjük :) , - Másnap a csirkemellszeleteket megsütjük sütéskor nem használok zsiradákot hisz a pácban van olivaolaj
- A zöldségeket feldaraboljuk, a káposztát lereszeljük.
- A burgonyát megsütjük én tepsiben sütöm.30 percig aluffoliafal lefedve +10percig ropogosra piritom :)
- A húst, a zöldségeket és a sültkrumplit tetszés szerint rétegezzük a tányérra, és meglocsoljuk a tzatziki öntettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése