2012. október 28., vasárnap

Kijevi csirkemell


3 db csirkemell 15 dkg vaj, 1evőkanál krémsajt3 gerezd fokhagyma 2 csomag petrezselyem só, bors,grill fűszerkeveréka panírozáshoz – tojás, liszt,
zsemlemorzsa és 1 l olaj


A petrezselymet vágjuk nagyon apróra, adjuk a vajhoz és a krémsajthoz  tegyünk bele sót, borsot, grillport, fokhagymát, keverjük össze és kész is van a fűszervaj, amit majd a hús belsejébe töltünk. A csirkemellről szedjük le a bőrt és a húst szedjük le a csontról. A filékbe kés segítségével csináljunk egy- egy lyukat, azaz a vastagabb felénél kezdve készítsünk egy –egy zsákot, amibe majd tölthetük a fűszervajat.
Sózzuk meg mind két oldalán a csirkemelleket, majd töltsük meg őket. Panírozzuk jól be őket, nehogy ki tudjon folyni a töltelék, így forgassuk meg 2x a lisztben. Bő olajban süssük ki.

 Körteként sültkrumplit adok hozzá :) 


Az alaprecept Miele főzőiskolás receptjeiből van, de tettem hozzá egy két dolgot még :) Nagyon ajánlom a Miele recepteket, amiket eddig elkészítettem mind nagyon nagyon finom volt :)) 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése