Hozzávalók:
Páchoz : koriander, olívaolaj, vörösbor, fokhagyma, só, bors- tengeri hal filé
- burgonya
- olaj a sütéshez
- köménymag
- sütőpapír
- Panír: pici liszt és piros paprika
- Majonéz v.tatármártás, tymian (tömjén)
Előkészítés:
- Elkészítem a pácot: olivaolaj, vöröbör ,fokhagyma, koriander, só, bors. A halat egy nappal a sütés előtt bepácolom. Egy alufóliaval letakart tálra teszem és a hütőben pihentetem...A pácolási idő legalább 3-4 óra legyen, de minnél több, annál jobb :)Elkészítés: A burgonyát felvágom hasábokra. A pácolt halat bepanírozom pirospaprikás lisztbe.
Egy nagy tepsire teszek : sütőpapírt és a sütőpapírra öntök egy kis olívaolajat. A sütőpapírra teszem a halat és a burgonyát egymás mellé, az első 15 percben alobalt teszek rá és igy sütöm később leveszem az alobalt és tovább sütöm hogy szépen megpíruljon , és finom ropogós legyen
200fokon sütöm kb 35 percet , de ez a haltól és a burgonyától is függ, hogy hány perc kell neki , közbe nézegetni kell :) es picit megöntözgetni az olajbol amiben sül :)
Tálalás:
Amikor kész a hasábburgonyát sóval, borssal, köménymaggal fűszerezem. A halat pedig sóval és tömjénnel izesitem :) mellé tartármártást vagy majonézt ajánlok :)Jóétvágyat hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése