2012. június 5., kedd

Epres charlotte torta



1.Piskóta tekercs elkészítése : 

Hozzávalók:

 6 főre
6 tojás
6 ek porcukor
6 ek liszt
1 kk sütőpor
1 citrom héja
A tojásokat szétválasztom . A sárgáját a cukorral kb  20 percig keverem.Akkor jó amikor már kezd hólyagozni a massza, a fehérjét felhabosítom. A sárgáját a lisztet és a tojásfehérjét lassan összedolgozom, nem szabad össze törni a habot, Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Így pedig 15 - 20 percig sütjük (tűpróba!). A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést  háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.A kihűlt piskótát a konyaruhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral, és pihentetjük.

2. Epres  Charlotte krém  :

Hozzávalók

250 gr túró250 ml tejszín200 gr eper60gr porcukor1 cs.vaníliás cukorzselatinfixmenta levélA túrót burgonyanyomoón átpaszírozzuk, hozzáadjuk a porcukrot és a vaniliás cukrot, Az összedarabolt eperrel összekeverjük. Majd hozzáöntjük a felvert tejszínhabot, majd hozzákeverjük a zselésítő anyagot, és hozzáadjnk egy pár levél darabolt mentát.

 Összeállítás :

 A piskótával kibélelt tálba beletöltjük a krémet és a maradék piskótatekerccsel lefedjük (ha nem maradt, akkor nyugodtan használhatunk babapiskótát is). Pár órát állni hagyjuk, majd felfordítjuk és kiszedjük a tálból. (nem kell félni, ki fog jönni magától, nem ragad bele!) Pár szem eperrel díszítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése