350 dkg simaliszt
150 dkg félgrizeliszt
1 fél sütőpor
1 kisebb burgonya
1 tojás
fél élesztő
2deci tej
fél deci olaj
Elkészítés :
2deci langyos tejbe teszek 1 k.kanal cukrot, 1 csipet sót, 1 e.kanal lisztet ,és belemorzsolok fél élesztőt.
15percig hagyom felfutni és amikor picit habos a teteje akkor lesz jó :)
Közben megfőzök egy kisebb krumplit ami kockakra vagok.
Kimérek 35deka sima lisztet és 15deka félgrízes lisztet hozzá teszek fél sütőport egy k.kanál sót
A lisztes keverékhez hozzáöntöm az tejet amiben felfutattam az élesztőt.A burgonyát egy villával pépessé nyomkodok, ezután hozzateszem a tésztához picit összedolgozom aztán beleteszek még egy tojást és fél deci étolajat. Kidagasztom 10-15 perc alatt (a mixer dagasztó fejevel is lehet) és meleg helyen hagyom 45 percet kelni :) Ezután kilisztezett deszkán kinyujtom és kiszaggatom olyan nagysagura amilyenre szeretném.
Az olajat felforrüsítom és kisütöm...Bő olajban süssük és igy nem szivja magába az olajat :)
Ha kész teszek rá feltétet:
Fokhagymás martás
Fokhagymás martás
4gerezd fokhagyma
3 evőkanál olivaolaj
3 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál fehérbor
1 t.kanal tengeri só
fél deci ásványvíz
ha megkentem ezzel a keverékkel, teszek rá tatármártás vagy tejfölt és reszelt sajtot :)
Jóétvágyat hozzá :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése