2015. május 1., péntek
Isteni sertéskaraj - saját recept :-)
Hozzávalók : 4 személyre
50 dkg sertéskaraj
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg császár szallona
2-4 ek zsiradék
fűszerek. grillfűszerkeverék, frissen őrölt színes bors,
bazsalikom, rozmaring,tárkony
pikáns ketchup, francia mustár
tejföl
reszelnii való sajt (eidam vagy cheddar )
vörösbor
köretnek: rizs ,vagy burgonya izlés szerint
Elkészítés
A húst felszeleteljük , és kikloffoljuk ,grillfűszerkeverékkel, szines borssal fűszerezzük mindkét oldalát. A hús szeleteket körbe bevagdossuk ,hogy megtartsa a formáját sülés közben.
Hirtelen megsütjük forró serpenyőben mindkét oldalát, kivajazott pecsenyesütőbe rakjuk.
Apró kockára szeleteljük a hagymát a császár szallonnát és a fokhagymát.
A húsból kisült zsiradékra tesszük a császár szallonnát , aztán a hagymát, fokhagymát, pikáns ketchuppal, francia mustárral és zöldfűszerekkel ízesitjük. majd felöntjük vörösborral és elforraljuk az alkoholt belőle.
Amikor kész a ragu a hús szeletekre kanalazzuk, a ragu tetejére egy - egy kanál tejfölt teszünk lehetőleg a húson maradjon ,és a tejföl tetejére reszelni való sajtot halmozunk :)
200 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, köretnek rizst vagy burgonyát tálalunk :) Jó étvágyat hozzá :-P
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése